Anke van der Geest | Keramiek

Anke van der Geest | Keramiek

Aanraders

Als kunstenaar ben ik zeer afhankelijk van mijn omgeving voor inspiratie. Plaatsen, dieren, mensen, materiaal en vorm zijn allemaal wel eens de basis geweest voor mijn projecten. Ik kan ook superblij worden van hoe goed het werk is van andere kunstenaars. Mensen die de lat hoog leggen en hun passie met veel doorzettingsvermogen nastreven maken vaak hele mooie dingen! Het is daarom dat ik hier kunstenaars wil aanraden. Ik ben ervan overtuigd dat zij je kunnen inspireren net zoals ze dat bij mij hebben gedaan.

Annemarie van Noort

No. 55 door Annemarie van Noort

Samen met Annemarie de keramiekopleiding gedaan bij de SBB. Regelmatig werken we bij elkaar in het atelier. De focus in haar werk ligt op de geometrische vormen.  De rond-vormige wand objecten van porselein en staal zijn mijn favoriet. Bezoek haar website op annemarievannoort.nl!

Nynke Koster

Ik heb haar indertijd leren kennen als de oppas voor mijn kinderen, maar inmiddels reist ze de wereld rond als kunstenaar / designer en maakt ze fantastisch werk.  Haar project “Elements of Time” is echt bijzonder! Het bestaat uit rubberen krukken (of stoeltjes) waarin de afdrukken van ornamenten zijn verwerkt. Deze ornamenten zijn afkomstig van echte gebouwen die worden gekenmerkt door verschillende stromingen binnen de architectuur. Rubber verbindt alle projecten met elkaar. Het elastische materiaal geeft een unieke dimensie aan haar werk die zeer goed past bij de vormgeving die ze kiest. Projecten zoals “Palace of Soestdijk” hebben objecten met veel historie terwijl het project Selfportrait juist weer krachtig is vanwege de dramatische vorm. Nynke heeft ondertussen al geëxposeerd in de Verenigde Staten, Italië, Singapore, Finland, en Engeland. Haar werk is ook te zien in galeries in Amsterdam, Den Haag en New York. Ik raad je echt aan om haar werk een keer te gaan bekijken of bezoek nynkekoster.org!

“Elements of Time” door Nynke Koster

© 2023 Anke van der Geest | Keramiek

Thema door Anders Norén